Morten Løberg workshops 2024

Velkommen til fotograf Morten Løberg Workshop!

Jeg har lagt ut programmet for workshopene jeg holder i 2024. Det blir workshop i både tradisjonelt mørkerom og i digital print på kunstpapir (våren 2024) og – ikke minst – workshopen «Det er så tynt lyset», en workshop over en helg i personlig bildeutvikling (høsten 2024).

FINE ART MASTERCLASS PRINT WORKSHOP
Onsdag 10. og torsdag 11. april, 2024.

Dette er en to dagers spesialworkshop hvor du lærer hvordan du printer ut bilder i høy kvalitet på kunstpapir og hvordan du får det du ser på skjermen din og den ferdige printen til å stemme overens. Etter dette kurset vil du kunne få perfekte printer både i sorthvitt og farger – enten du printer selv på egen printer eller lar et printlab printe for deg. Du lærer hvordan du behandler og klargjør en digitale bildefil, velger fargerom, kalibrerer skjermen, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig pigmentblekk på det beste papiret som er å oppdrive. Kurset passer for fotografer, billedkunstnere og fotoentusiaster. Les mer og meld deg på her.

SORTHVITT MØRKEROM «OLD SCHOOL»
Fredag 5. til søndag 7. april 2024.

Workshop i tradisjonelt mørkeromsarbeid over en helg. Du lærer veien fram til den perfekte forstørrelsen via optimal behandling av fotopapiret. Vi går gjennom kjente mørkeromstriks som kontrollert skygging og etterbelysning, riktig fremkalling, kontrastkontroll i forstørrelsen, og etterbehandling som forskjellig toning og mye mer. Mesteparten av undervisningen foregår «hands on» i mørkerom, derfor er antallet deltagere begrenset til seks. Les mer og meld deg på her.

Og for de som ikke har erfaring fra mørkerom tidligere, eller som ønsker litt gjenoppfriskning for å ha maksimalt utbytte av helgeworkshopen, arrangerer jeg et rimelig kveldskurs i grunnleggende mørkeromsferdigheter kvelden før, altså torsdag 4. april. Les mer om dette tilbudet her.

«DET ER SÅ TYNT, LYSET». Minimalisme og form. Å rendyrke sitt uttrykk.
Fredag 18. til søndag 20. april

Dette er workshopen for deg som vil utvikle deg videre og finne eller rendyrke ditt eget uttrykk. 

Gjennom foredrag, film, bildevurderinger, egen fotografering, øvelser og tilbakemeldinger får du inspirasjon og konkrete råd om hvordan du lodder dybden og utvikler ditt eget, personlige bildeuttrykk. Morten skal med utgangspunkt i sine egne arbeider og hvordan andre fotografer arbeider med sitt personlige uttrykk, vise hvordan du kan definere dine egne mål og se hvilke grep som kan være nyttige for å nå målet. Du skal naturligvis fotografere selv og alle får grundige tilbakemeldinger både i plenum og i en en-til-en setting. Regn med å bli utfordret! Les mer og meld deg på her.

Alle workshopene finner sted i fotograf Morten Løbergs studio, mørkerom og tilhørende kurslokale på Frysja kunstnersenter på Kjelsås i Oslo, et steinkast fra Teknisk museum.

Previous
Previous

Tiden det tar

Next
Next

Utstilling 360 grader